T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçemiz

 

 

İZMİT EVLİYA ÇELEBİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

 

 

 

Kurucu Müdür: Birol DAMAR

 

Müdürü:           :Muhammet KOCAKAYA

 

 

12-07-2019

 

 

Kocaeli'nin merkez ilçesi İZMİT'te Erenler Mahallesinde, 5000 m2 alan içerisinde bulunan okulumuz, 1990 yılında İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesinin kız şubesi olarak açılmış ve 2011 yılında Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi unvanıyla bağımsız bir okul olmuştur. 2012 yılında da bünyesine İmam Hatip Ortaokulunu da alarak 1160 öğrencisi ile eğitim öğretime devam ederken 2019/2020 Eğitim öğretim yılından itibaren FEN VE SOSYAL BİLİMLER POROGRAM ve  PROJESİ UYGULAYAN OKUL statüsüne alınarak ender okullardan biri haline gelmiştir.

 

Okulumuz, 24 ve 30'ar kişilik geniş ve ferah derslikleri, gerekli tüm gereçlere sahip donanımlı 2 Fen laboratuvarı, teknolojinin en iyi şekilde kullanıldığı internet destekli ROBATİK KODLAMA laboratuarı,   Bilgisayar laboratuvarımız,  2 adet kütüphanemiz, 300  kişilik mescidimiz, hijyenik kantinimiz, 100 ve 200 kişilik olmak üzere 2 farklı konferans salonumuz, Kapalı Tekvando ve Okçuluk  spor salonu ,  El Sanatları Atölyesi, Teknoloji Tasarım Atölyesi. velilerimizin rahat edebileceği Veli Görüşme Odaları  ve  Botanik bahçesi ile öğrencilerimize geleceğe sağlam bir şekilde hazırlanmaları için her türlü fiziki imkan sağlanmıştır.

 

EVLİYA ÇELEBİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İLKLERİN okuludur.

 

-Kocaeli'nde ilk Kız İmam Hatip Lisesi olması,

-Türkiye de ilk Kız İmam Hatip Ortaokulunu Bünyesinde açması,

-İlk mezunlarından Diş Hekimliği ve Eczacılık fakültelerine öğrenci yerleştirmesi.

-Ortaokul bölümünde ilk mezunlarından TEOG TÜRKİYE BİRİNCİSİ çıkarması,

-Ortaokul Bölümü  ilk İngilizce proje uygulayan okul olması,

-Arapça yarışmalarında üst üste iki defa Türkiye birincisi olması,

-Hat yarışmasında dünya birincisi olması

-Değerler  eğitimi kapsamında hikaye yazma yarışmasında bir öğrencimizin Türkiye birincisi olması gibi daha nice başarılara imza atmış bir okuldur.

 

Okulumuz her zaman çalışan, proje ve fikirler üreten, istişare eden  özverili ve tecrübeli idari kadrosu, bilgi ve birikimlerini öğrencilerine özveriyle aktaran alanında uzman öğretmenlerimiz ve öğrencilerinin gelişimlerini yakinen takip eden Rehberlik Servisimiz ile kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, milli ve manevi değerlere sahip nitelikli, kaliteli ve karakterli bireyler yetiştirmektedir.

 

 

Okulumuz, alanında uzman öğretmenlerle, fiziki alt yapısı, teknolojik donanımı, akademik başarısı ve değerler eğitimi  ile KOCAELİ' de  ender okullarından biri olarak gösterilmektedir.

 

 

Okulumuz halen 3 idareci, 95 öğretmen ve 1160 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.11.2012 - Güncelleme: 24.02.2023 15:08 - Görüntülenme: 13670
  Beğen | 15  kişi beğendi